Wijninspirators 2019-07-10T12:20:31+00:00

Wijnmensen

Engelse wijn

By | 10 juli 2019|

“Engelse wijn? of Britse wijn, is dat niet zuur, duur en dun?”  Als bestuurslid van het leuke wijnclubje van Bergen durf ik dit thema aan, ik vraag Margot van Lieshout, ambitieuse WSET 4 student , 9 juli in te plannen om over Engelse wijn te komen praten en ons te laten proeven. Zij is een opstormend wijntalent met een groot gave origineel te schrijven, uitstekend te proeven en kennis van retail in de wereld wijn-en spijs […]

Wijnclubje

By | 28 mei 2019|

Clubjes, kookclubjes, golfclubjes, tennisclubjes, fietsclubjes, bridgeclubjes neeeeeeeee!!!!!! Maar een wijnclub ja! en dan een met een divers gemeleerd gezelschap, eigenlijk alleen liefhebbers, geen vakidioten, nee lekker samen wijnproeven, iedere maand andere wijn, iedere maand een andere spreker. […]

Wijnimport Bart in QO Hotel

By | 11 april 2018|

Ieder jaar organiseert Wijnimport Bart een proeverij voor haar klanten, ieder jaar op een ander verrassende locatie. Het bedrijf ken ik sinds de Wijnacademie, waar ik samen met één van de wijnadviseurs, Jacco Huitema, heel veel proefmomenten heb gehad, deze man kon toen al zo goed proeven, een van de opvallende kwaliteiten van de mensen die bij Wijnimport Bart werken, alle medewerkers zijn vinoloog van de Wijnacademie. […]

Topchef in eigen huis

By | 2 februari 2018|

Ieder jaar in januari heb ik verjaardagsstress, wie vraag ik, waar vier ik het en wat ga ik koken? Soms sla ik mijn verjaardag over, ben dan in Kaapstad of ik was aan het vliegen met KLM, een feestje aan boord of op de route. Dit jaar 2018 is het jaar om het wel te doen. Heb een rondje wijnkelder gedaan en besefte dat bij de bewaarwijnen een goed diner past. […]

I love Pizza..met wijn

By | 6 december 2017|

  ‘Er is geen product in de wereld in staat om zoveel culinaire emoties op te wekken als de Napolitaanse pizza…’ Carlo Petrini, Internationaal voorzitter Slow Food. Eten jullie weleens pizza? Ja toch? Iedereen eet pizza, de hele wereld eet het, pizza komt  in vele  kwaliteiten;  je koopt het bij de supermarkt, bij de fastfoodketens, bij authentieke restaurantjes of je maakt de pizza zelf. Water, meel, desem (of gist) en tijd… Dat zijn de basis ingrediënten voor dé Napolitaanse pizza. Napolitaanse pizza is kunst, gebaseerd op eeuwenoude geheimen en regels. Een dikke, luchtige rand met een knapperige korst en fluweelzachte bite, [...]

Plezier met thee….NJOY the Table

By | 3 november 2017|

Tijdens de Kunst10daagse in Bergen zijn er zoveel leuke dingen te doen, zoals bij de kunstenaars thuis eten. Je komt bij de mensen, ziet hun huizen en hun werk; het voelt direct vertrouwd, het voelt fijn. Een van de avonden was bij NJOY the Table, het project van Clara Rus, en zoon Lucas Bok. […]

Champagne Veuve Clicquot in Heerhugowaard

By | 14 oktober 2017|

Mevrouw Elske Doets omringd door KLM pursers, en de Canadese muzikanten. Voor het tweede jaar organiseert Jan Doets Reizen de Thanksgiving Experience op haar hoofdkantoor in Heerhugowaard. Canada bestaat 150 jaar en Elske is Zakenvrouw van het jaar 2017. Om haar klanten in de watten te leggen is het kantoor omgetoverd tot een prachtig stukje USA en Canada. Alle genodigden krijgen bij aankomst een goodie-bag met een uitnodiging van Esther naar het dakterras te gaan; waar ze een quest moeten doen; vragen over Canada en USA, met als hoofdprijs een verzorgde reis naar Edmonton! Ze krijgen een mooi [...]

Wijn bij de Makro

By | 4 oktober 2017|

Esther, mijn vinologen -vriendinnetje en wijnspecialist bij de Makro Amsterdam, huurt mij in, om samen de wijnmarkt tot een feestje te maken. Er is namelijk wijnmarkt bij de Makro van 13 september tot en met 10 oktober. Een maand lang heel veel mooie wijntjes in alle Makro winkels, die met flinke kortingen of met een doos Riedelglazen als cadeau, te koop zijn. […]

Mijn zomer in Wijnhuis Bergen

By | 2 september 2017|

Dit zijn de fotos van mijn zomer, de hele zomer ben ik in mijn mooie Bergen gebleven. De zomer van de stap naar vrijheid, de keuze om geen voorraden wijn meer te hebben, om uit te vliegen naar interim werk, naar bouwen van een business netwerk, naar partijen bij elkaar brengen. vrijdagmiddag, Zinc Momentje […]

Kaapse toppers

By | 6 april 2017|

Zo vaak  in de Kaap, we zijn altijd op bezoek bij de wijnmakers, even een overzicht van onze favorieten van onze Kaapse toppers. Ik heb de wijnen bijna allemaal doorklikbaar gemaakt, dus ga op een wijn staan en je krijgt meer informatie. […]

Nieuwe naam, nieuwe site, nieuw wijnleven

By | 20 februari 2017|

Jullie zien het al, mijn site is veranderd, nieuw logo is er. Wijnhuis Bergen is een feit. Het is zover, na mijn superafscheid bij KLM, ben ik aan het “grounden”, ik vlieg niet meer,  ik ben echt in Nederland, in mijn fijne dorp Bergen. Aan de studie, in de boeken, mindmaps maken, veel proeven, alles opschrijven, nog meer van wijn leren. Ik doe de DiplomaCourse van WSET bij Winewise. Jaar lang les, heel veel met wijn, ook spirits, iedere dag lekker bezig. De wijnbijbel van Jancis Robinson, de Oxford Companion, staat op de desktop, de Wijnatlas ligt open, de proefglazen [...]