Warme Aga; warm huis

Warme Aga; warm huis

Het allerfijnste van thuis zijn in Bergen is onze Aga Cooker. Bordeauxrood, glimmend emaille, en altijd warm.
Stoer, groots en heel fijn om mee te koken.

Je stopt er iets in en er komt altijd iets uit met smaak en het is heet.

Ik bedacht om tijdens de Kunsttiendaagse van Bergen iets nieuws te doen.

Proeven met hapjes met glaasjes wijn.

Table d’hôte in onze keuken!

IMG_1698

Omdat onze kookkoets, zo noem ik hem zo gemakkelijk werkt, werden het hele maaltijden:

Crostini’s met tapenades

Geroosterde knoflookbollen met geitenkaas en walnoten en verse tijm

Gegrilde lamsgehaktballetjes met kruiden

Confit de Canard ja echt!

Appelmoes van Goudreinet

Gekookte franse krieltjes met truffelolie

Gerijpte Reblochon met geschaafde truffel

De wijnen die we proefden waren:

Waterkloof Wines, Stonybrook, Boekenhoutskloof en Bodegas Langa, Zuid Afrika en Spanje.

Het werd iedere avond een beleving met wijn, eten en vooral hele leuke gesprekken enne in plaats van proeven werd het echt een keer gewoon wijndrinken!

De gasten zeiden ja!

Dat willen we vaker!

 

By | 2019-07-08T14:33:24+00:00 30 oktober 2014|0 reacties