In mijn vorige blog noemde ik hoe het is om ziek te zijn en tegelijkertijd te genieten. Net als in wijn zoek ik een balans tussen de ongemakken van die kut K en wat ik wel kan.
Ik zie het nu als leven met een ultieme lange bonustijd, met mogelijkheden die overal liggen, pakken wat je pakken kan.

Het glas is niet halfleeg, niet halfvol, nee ik draai de kraan zelf open…….omdenken doe ik nog steeds.

Ik heb tijd en krijg een berg medicatie, met bijwerkingen, en daar ga ik het niet over hebben, wel dat die chemo mij in leven houdt. Ben nu overgegaan op chemo at home, zelf slikken, geen ritjes naar het Antoni van Leeuwenhoek meer voor een infuus op de dagbehandeling.

Dus de dagtaak is mezelf goed verzorgen, Jaap verwennen met lekker eten, huis bijhouden, vrienden en familie zien, en elke dag een genietmoment, van heel klein tot een bijzonder uitstapje, wanneer ik me goed voel.

Sinds april durven we weer van huis te gaan, met een tankje zuurstof en een paklijst, dit hebben we tot nu gedaan:

April nachtje Texel Bij Jef, met mijn dochter Beatrice… eten op de kamer, was nog veel leuker dan we konden bedenken, echt gaaf, met veel interactie met Nadine.

Suite 11 met uitzicht op de moestuin en verder

Kamer met balkon en met uitzicht op de moestuin

Mei vier dagen Wemeldinge in de nieuwe Bed & Breakfast Dijkzicht.

Een absolute must-go als het lukt, want sinds ze open zijn is elke nacht geboekt door de mazzelaars, want wat een goede prijs-kwaliteit daar, je hebt de hele benedenverdieping voor jezelf, veel ruimte, gaaf ingericht, je slaapt in een herenhuis uit 1911, met een zeer toegewijde gastvrouw met oog voor de kleine dingen, zoals een koelkastje met ontbijt, zelfgemaakt appeltaartje, flesje wijn, prachtig koffieapparaat en je auto voor de deur. Leuk detail: je ziet de masten van de schepen vanuit je raam bij hoog water.

Cadeau was een tochtje op een mosselkotter, we gingen kleine mossels verplaatsen van dichtbij Yerseke naar Neeltje Jans, op de foto de bemanning van het schip de YE161, wisten jullie dat mijn vader mosselkweker was? Grote wens kwam uit, bedankt Petra en Jaap, en Peter Zoeteweij.

Drie kanjers van de YE 161

Juni drie dagen in Breda in Bed & Breakfast Huize Druivelaar 

Via een lang smal pad loop je naar het huis, je belt aan, en dan sta je in een 35 m lange kas met hele oude druiven. De kas is verbonden aan een de oude boerderij, uit 1902 en die is helemaal verbouwd, tikkie Scandinavisch met fijne gadgets als lekkere badproducten, mooi glaswerk en porselein, een heerlijk bed en slim ingericht. USP; het ontbijt! Daarvoor reis je naar Breda, want eigenaresse Chantal is een lady-chef, passie voor eten, en hospitality. Doen in Breda; Bar Bistro Bleue en in Oosterhout Zout en Citroën

de honderd jaar oude kas van Druivelaar

De oude kas met even oude druiven van Huize Druivelaar

 

 

 

 

Juli twee dagen De Librije

Bucketlist plek, het is gelukt, we mochten eten en overnachten! Alles klopte leek het wel, de reis ernaartoe, de ontvangst, de mooie Zoethoutsuite, het diner met de wijn erbij, het ontbijt, de ontmoeting met Jonnie en Therese, de show tijdens het eten, alles lijkt een verrassing, niets is oh ja..wat mij zeer bekoorde was het lichte eten, geen zware vette gerechten, nee, puur en van dichtbij, ieder gerecht heeft een herkomst, je krijgt een paspoort waar je kan waar bijvoorbeeld de oesters vandaan komen. De crew, ik blijf luchtvaartziel, enorm goed op elkaar ingezoomd, timing perfect. een dikke 10!

Zeven gangen kus van Thérèse menu

Augustus twee dagen Het Roode Koper op de Veluwe

Het ultieme landgoedgevoel ervaren? Een Engels landhuis met een droom van een oprijlaan, een prachtig terras, grote luxe ingerichte klassieke kamers, en een restaurant met een Michelinster. Mijn droom kon niet meer stuk, met mijn BFF een nachtje op de Veluwe. Ode aan vriendschap zo noem ik dit, wat een rust en verwennerij, en heerlijke verwenproducten van Clarins, dat was voor mij verrassend.

Op het terras van kamer twee!

Net gedaan: Villa Augustus

Hoe kom jij aan al die adressen Lies? Meestal via via, en zeker Instagram, daar kijk ik elke dag op, af en toe popt er een uniek object op, ik weet het gewoon niet, wel dat dit adres, deze plek, in Dordrecht absoluut weer een hoogtepunt was. Zeker kamer 16 in de Watertoren, met een gave industriële vloer, design meubelen, een badkamer met een klein trapje naar beneden en onder meer mooie Tolomeolampen van Artimide…en dat geweldige uitzicht….een must-do vooral omdat Dordrecht een stad is met veel mogelijkheden als varen, museum en fijne eetplekken. Biesbosch, Huis van Gijn, en Bistro Twee 33

Tuin van Villa Augustus

Planning voor september:

Hotel New York in Rotterdam en Strandhotel in Cadzand of een gave bed & breakfast via Erfgoed Logies

Dat was het voor nu, en ja tussendoor gaan we ook op pad, dagtripjes, ik probeer nog te fietsen, met pijnstilling  het ken net zeggen de noordhollanders….ook in ons dorp is het heerlijk nu, daar ga ik een volgend blog aan wijden.

Voor allemaal, hou je goed, klaag niet, want het kan altijd erger en geniet van elk moment, dat doe ik ook, en wees lief voor jezelf, voor elkaar en voor onze aarde.

Dikke omhelzing

Jullie Lies