Protea, Noordhoek, Waterkloof-paard en Cape Point vineyards

Protea, Noordhoek, Waterkloof-paard en Cape Point vineyards

Tweede Paasdag, de wind giert langs het huis, de grote scheve dennen staan te zwaaien, de katten willen naar binnen.

Ik heb weer een foto van De Kaap op dit blog gezet, de foto inspireert mij.

Gelukkig word ik door het frisse licht, mooie kleuren, fijne geuren en warmte.

Daarom vlieg ik zo vaak naar Kaapstad en is onze selectie wijn het meest uit Zuid Afrika.

Muizenberg, MCC in wording, rijpe druiven en Simonsig

Muizenberg, MCC in wording, rijpe druiven en Simonsig

Gisteren had ik een pittig gesprek met mijn broer, hij is dol op mooie champagne, en betaalt daar grif voor. Hij wilde eerst niets horen over Sparkling Wine, dat staat op het etiket, goedkope wijn dacht ie….Ik kon hem overhalen twee flesjes in zijn koelkast te plaatsen in ruil voor 1 fles Heidsieck Monopole…we hadden creuses mee uit Yerseke!

flesje Heidsieck bij creuses de Zélande

flesje Heidsieck bij creuses de Zélande

Ik ben verrukt van de Methode Cap Classique van Groot Geluk en Villiera ja én Simonsig. De prijzen zijn veel lager door de lage lonen en de prijs van de grond. De omstandigheden: klimaat, bodem, en druiven verschillen enorm.

Quote van Hinke de Jong, champagne -specialiste:

Wist je dat weersomstandigheden een grote invloed hebben op druiven? Vooral na het rijpen is slecht weer hun grootste vijand. De perfecte hoeveelheid aan warmte, licht en vocht zorgen samen voor een goede oogst. 

Champagne, hoe bijzonder het gebied ook is, heeft het veel moeilijker om goede wijn te maken.

“Vonkelwijn”, zo werd ie vroeger genoemd, is wat rijper, de wijn is minder zuur, en de smaak intens en de mousse zacht en mondvullend.

Kwaliteit is zeker evengoed of beter; de allure van Champagne, tja, die tijden zijn voor mij voorbij.

Kwaliteit telt, value for money, dat is voor mij key!

Dus het alternatief voor champagne is Methode Cap Classique.

Wil je indruk maken met dure Champagne of zeg je ook: duur is uit!