Varen met op een klein cruiseschip met als hoogtepunt onder de Tower Bridge….

Op de Silver wind, ik wilde zo graag met dit schip mee, de reis was lekker kort; zeven dagen, van Amsterdam naar London.

De havens: Amsterdam, Zeebrugge, Le Havre, Guernsey, Falmouth, Cowes op het Isle of Whight, en London Tower Bridge.

Silver Wind is het kleinste schip van Silver Sea, slechts driehonderd passagiers kunnen meevaren, met een 210 koppige bemanning, het eerste schip van de vloot en ik was blij dat we konden boeken met Insider Travel, een week van te voren bleek namelijk dat er nog een suite was.

Pieter brengt ons tot aan de Passenger Terminal Amsterdam, wij gaan aan boord, en worden weer warm welkom geheten door de cruisedirector, en de hele crew.

Een glas bubbles in ons hand, we checken in, en geven onze trolleys af, en gaan naar La Terrazza om te lunchen. Dit restaurant is een van de vier aan boord; volledig Italiaans in de avond, ochtend en middag buffet. Binnen een minuut staat Kevin bij ons en vraagt welk water we willen drinken: still or sparkling, Silver Sea heeft een eigen osmose systeem en het water is altijd vers en koel.

We  beginnen met een glas champagne en klinken op de cruise.

We drinken heerlijk wit uit Umbria en rood uit Valpolicella en gaan na de lunch naar onze suite.

Er zijn geen hutten bij Silversea alles is suite, dit keer zitten we in de Medallion Suite, een waanzinnig mooie grote suite, we voelen ons koninklijk!

Om zes uur varen we weg, we draaien op het IJ en varen langs alles wat we kennen, het Eye, Amsterdam Tower, Pont Steiger, de Wijker- en Velsertunnel, de Hoogovens en de sluizen van Ijmuiden.

Bye bye Holland!

De loods zwaait ons uit terwijl hij op het loodsbootje langzij stapt en wij varen richting Zeebrugge.

Het leuke van cruisen is dat je altijd overdag in een haven aan de wal bent en ’s nachts vaart.

Om acht uur meren we aan in Zeebrugge, we gaan na het ontbijt van boord, pakken de trein en binnen een kwartier lopen we de oude stad in van middeleeuws Brugge. Wat is Brugge mooi! Kinderkopjes, kleine kanaaltjes, oude kerken, en eeuwenoude grachtenpandjes.

Het wemelt van de toeristen, dus we nemen de achterafstraatjes voor onze wandeling en kiezen voor de lunch een authentiek Vlaams restaurant De Vlaamsche Pot, we eten waterzooi en drinken Trappistenbier, en proosten op de zondag.

Om 17 uur worden de trossen losgegooid en gaan we verder varen, richting Le Havre in Normandië.

We drinken een welkomstborrel, captain Gennaro Arma stelt zijn team voor, daarna dineren in The Restaurant en kiezen een mooie fles Saint Julien bij de viergangen. Chateau Lagrange 2007, wat is Bordeaux mooi als ie ouder wordt!.

Na het diner is de show waar the Voices of Silversea een prachtige Broadway impressie geven en genieten van The Silver Wind, het is een klein fijn cruiseschip.

Ace is onze sommelier, de chef heet Jozef, een landgenoot, en de reis is heerlijk vanaf het moment dat we aan boord stapten.

Maandag vroeg meren we aan in Le Havre, veel Amerikaanse passagiers willen de plek zien van D-Day, zij nemen een excursie naar Omaha Beach. Bij Silver Sea kan je eindeloos mooie excursies boeken, wij als ex-luchtvaart met duizenden bestemmingen, regelen alles zelf, binnen een uur zitten we op de fiets, en ja hoor, hij is gratis, de gemeente wil fietsen promoten en nodigt iedereen uit, dus ook toeristen om de fiets te pakken.

LeHavre is een stad met mix van visserij, industrie,  en toerisme , opvallend was het verschil tussen eb en vloed, zo’n zes meter, de rivier de Seine begint daar. Het is de tweede havenstad van Frankrijk. Tijdens de tweede wereldoorlog bijna volledig gebombardeerd en is zorgvuldig opgebouwd onder begeleiding van de Belgische architect Auguste Pierre. In 2005 kreeg de stad de status van UNESCO World Heritage Site. En dat zie je overal, de stad is een plaatje, de fietstocht een succes.

We leveren de fietsen in en bedanken de verhuur, die naast de SNCF zit by the way, gaan terug aan boord en eten in La Dame, het restaurant met Relais en Chateau- status. Deze vind ik zelf de mooiste omdat dit restaurant op de Muse en de Spirit geen ramen heeft en op de Wind wel.

Foie Gras, kaviaar, kreeft en lamsrack het kan niet op en mijn toetje moet ik laten staan…

Om negen uur varen we de haven uit op weg naar Guernsey, een van de Kanaaleilanden.

Wil je meer lezen over deze cruise, op mijn instagram staat het verhaal over de Wind.