Vakantie in eigen land, thema voor 2020. en hoe fijn is dat?

Bergen, ons dorp, is nu echt druk, veel gasten uit het hele land en ook de Bergenaren-ezen blijven in de buurt. In de duinen rijden de fietsen achter elkaar en de terrassen zitten bomvol. Dus even weg van de kust.

Naar de Vecht, dat is een van mijn bucketlistbestemmingen, want ik hoor goede verhalen en ben dol op fietsen.

Waar ga je slapen, twee dagen van te voren, is er iets leuks beschikbaar?

Via Booking.com zet ik Vechtstreek in de zoeker en kom bij dit: Logement Swaenenvecht

in Oud Zuylen. Dichtbij Utrecht eigenlijk vlakbij Maarssen.

En ze hebben plek!

De fietsen op de drager achterop, tasjes met makkelijke kleding mee en karren maar, om lunchtijd arriveren we bij het logement. Melissa ontvangt ons hartelijk en we krijgen een heerlijke suite met zitkamer, keuken, badkamer en slaapkamer grenzend aan de achtertuin, met eigen bankje.

“Logement Swaenenvecht is een luxe huis waar u kunt overnachten en ontbijten, het logement is gevestigd in een Rijksmonument uit 1678 en gelegen aan de rivier de Vecht onder de rook van Utrecht. Het logement heeft negen prachtige kamers, ieder met zijn eigen bijzondere historische details uiteraard voorzien van alle hedendaagse comfort.”

Het landhuis ademt historie, alles is antiek en heeft een verhaal. We zijn echt onder de indruk en voelen ons bevoorrecht dit ontdekt te hebben.

De fietsen afladen en gaan, na vijf kilometer stopten we al en streken neer bij Le Brasseur aan het water, het terras met het mooiste uitzicht van Maarssen, we eten heerlijke sandwiches met zalm en een goed club voor Jaap en fietsen verder naar het noorden, langs een weggetje waar “auto’s te gast”zijn, smal en rustig. Ik zie aan de overkant van de Vecht de contouren van Nyenrode en ook de roeiboten en het boothuis, en ook de andere locatie van de eigenaar van Swaenenvecht; Logement aan de Vecht. wat is dat een supermooi landhuis! het lijkt wel alsof we in een film fietsen!

Even voor Nyenrode ligt Slangevecht, een must-go voor lunch lounge of diner, aan het water en zeer goed qua eten en service.

En als je verder fietst aan de rechterkant is een kersenboomgaard, van Boer Erik, de vers geplukte kersen staan klaar, potjes jam, sap van de Schulp, wat dat mooie bedrijf zit daar ook…

“De kersen worden onder je ogen geplukt en kan je direct opeten. Naast kersen kan je dan ook genieten van de zoetste aardbeien die je ooit hebt geproefd, deze laten we namelijk extra rijp worden, omdat ze toch direct verkocht worden en niet dagen in het distributiecentrum of in de winkel liggen. Mijn vrienden zorgen ook voor verse frambozen, bramen, rode bessen en nog veel meer….”

Een kilo kersen verder, zo wil je ze eten:

Fietsend van buitenplaats naar landmarkt, van klein tentje naar chique restaurant, vier volle mooie dagen aan de Vecht, wat een heerlijke vakantie, ja het voelde zo, het leek wel een week van huis.

 

Rijtje aanbevelingen:

Slapen: Swaenenvecht en Logement aan de Vecht

Lunch: Le Brasseur, Slangevecht, de Lindenhoff in Baambrugge, en Slot Zuylen in de tuin.

Diner: Brasserie Oud Zuilen, met een wijnkaart met meer dan 50 open wijnen, klassiek frans eten, kies de Salade Riche, dan heb je heel veel moois op je bord, kreeft, coquille eendenlever

Borrel: fiets de stad Utrecht in, mooie tocht langs de smaller wordende Vecht, en drink een glas wijn bij Wijncafé Lefevbre.

Bezoek: De Lindenhoff, een biologisch werkende boerderij die topkwaliteit levert aan horeca en particulieren, en Piet Jonker Oude Bouwmaterialen, die ernaar zit.

Cultuur: Slot Zuylen, neem de audiotour, app downloaden op je mobiel en in drie kwartier weet je zoveel van de familie Tuyl van Serooskerken en Belle van Zuylen.

Fietsen: je kan aan beide kanten van de Vecht fietsen, probeer de rustige weggetjes te doen, ik vond het allerleukst om van Oud Zuylen naar Muiden te fietsen, en terug via Naarden Bussum en Loosdrecht. het mooiste stukje is tussen Breukelen en Nieuwersluis, daar de grote buitenverblijven met theekoepels en een scheepje aan de wal. Tip neem je eigen fiets mee, want je wil kilometers maken.

Na die geweldige ontdekkingen gaan we terug richting Bergen, en ik heb voor het eerst dat ik verdrietig ben dat ik weg moet, deze plek heeft mijn hart gestolen, wij komen zeker terug!