Chillen in de Atlantic Ocean bij Muizenberg

Chillen in de Atlantic Ocean bij Muizenberg

Ieder jaar vraag ik me af, zal ik het doen? De alcohol-vrije maand trekt me ieder jaar, iedere keer is er een reden om het niet te doen.

Zo vloog ik 1 januari naar Kaapstad met een volle Boeing 777, en ’s avonds was het natuurlijk een mooi glas MCC, Methode Cap Classique om goed het jaar 2016 te beginnen.

Waarom een maand zonder alcohol een maand zonder wijn?

Dertig dagen droog?

Omdat het zo normaal is om altijd maar een lekker glas in te schenken, bij het koken, bij het eten, de vrijmibo, biertje na de wedstrijd, wijntje met je vriendinnen, advocaatje met je oma, whiskey bij de openhaard…..

Ik heb het weer niet gedaan, maar mijn klanten wel, chapeau!

Annic van Wonderen schrijft over 4 weken zonder alcohol

https://www.annicvw.com/health/de-3de-week-van-mijn-alcohol-vrije-maand/

En waarom zou je het wel doen?

Je valt of want je krijgt minder calorie binnen en je snaait minder.

Je gaat beter presteren, slaapt meer, en en proeft en ruikt beter.

Omdat je daarna meer geniet van goede wijn, je bent bewuster bij het proeven.

Voor de wijnhandel en voor mij is 30 dagen zonder wijn geen goede zaak.

Ik vind dat je als mens mag genieten, en dat ga je nog meer doen als je even droog hebt gestaan.

Dus gefeliciteerd met je prestatie, en kies daarom goede wijn want dat verdien je!

We zijn weer volop bezig met goede wijn, en breiden onze service met cursussen en workshop met een geweldige wijndocente, wordt vervolgd………

IMG_1332