“Beter wordt het niet”, en “het grote genieten” ; wijn en food zijn voor mij de belangrijkste aspecten van een vakantie, met Silver Sea heb je garantie is alle opzichten.

De grote wijnman van ons land Hubrecht Duijker schreef een stuk over de prijzen van de Holland America Line, ik was compleet “out of order” want ‘onze’ Silver Sea, doet het anders.

We zijn nu drie keer met Silver Sea op reis geweest, de laatste was maart 2019, van Singapore naar Hongkong via Thailand en Vietnam, veertien heerlijke dagen aan boord van de Silver Muse, in een suite waar je van watertandt, met prachtig uitzicht en veel comfort, voor ons zes sterren.

welkoms champagne Charles Heidsieck

Het begint met een fles Monopole van Charles Heidsieck die klaar staat wanneer je de suite binnenkomt. Deze “instap”-champagne kan je de hele dag aan boord drinken samen met de andere huisbubble champagne Pommery.

Silver Muse heeft een grote selectie gratis huiswijnen, 50 open wijnen iedere dag, dus je kan eigenlijk alle wijnstijlen drinken; van licht wit, de lunchwijn, tot vol zwoel rood bij het diner.

Het gaat om wit, rosé, ja ook uit de Provence, drinkt zo lekker op het deck, en rood, voor iedereen is er een wijn bij, eentje die je kent of je gaat uit je comfortzone en laat je verleiden tot iets spannends wat je nog niet kent.

De indrukwekkende variëteit aan wijnen omvat flessen uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Chili, Argentinië en de Verenigde Staten; de wijnkaart van Silversea is de meest uitgebreide van alle cruise-lines.

De gasten zijn verrast met de keuze door de sommelier, iedere dag nieuwe aanbevelingen, en als je specifiek op druivenras wilt drinken dan kan dat.

Passagiers die iets meer luxe willen, kunnen premium wijnen bestellen, de wijnen van The Conaisseur’s wine list.

De prijzen  zijn vergelijkbaar met wat je op het land, per glas of per fles zou betalen. Hetzelfde wijnmenu is beschikbaar in meerdere restaurants, dus als je niet bevalt wat de ober als dagelijkse wijn aanbiedt, kun je een glas vragen van iets dat je eerder of ergens anders hebt gedronken.

 

Iedere cruise heeft wekelijks een wijnproeverij, onze keer met de grote wijnen die Cabernet Sauvignon in de blend hebben, zo proefden wij een flight van vier : Solaia, Chateau Fieuzal, Insignia and Don Melchor.

Sommelier Karolina Djeric begeleidde de proeverij, zij wist met kennis en passie zeer goed het terroir, de manier van wijnmaken, met focus op de vaten, en de smaken uit te leggen.

De professionele staff, de andere sommeliers, die met de wijnen werken, hebben een bordeaux-kleurige stropdas en weten goed te vertellen wat de wijn inhoudt, de hoofdsommelier leidt hen op, en zij werken duidelijk met wijnplezier.

Anna, tweede keer met haar en de wijn op het schip

Monteza, zo gedreven en gastvrij

Wat mij erg blij maakt is dat de staff je kent, na een aantal dagen weten ze je naam, wat je graag drinkt, het gevoel van thuis zijn aan boord is groot.

Verder heeft het schip acht restaurants, het is een zelfde opzet als de Silver Spirit waar wij in juni 2018 mee naar de Noordkaap zijn gevaren.

Een klassiek restaurant l’ Atlantide, waar vis en steak de hoofdrol spelen, Indochine, met een aziatische twist, La Dame, niveau Relais en Chateau, waar je 60 dollar bijbetaalt net als bij Kaiseiki, een teppanyaki restaurant.

The Grill, je eet bij het zwembad, je krijgt een steengrill met verse vis of vlees, met goede salades en mooi brood.

La Terrazza, antipasti en Brunello

La Terrazza, overdag ontbijt en lunch in een buffetstijl, ’s avonds omgetoverd tot een Italiaans restaurant, is mijn favoriet, omdat je bijna altijd buiten kan eten, met een echte Italiaanse kaart, je krijgt antipasti en een glas prosecco als je binnenkomt.

Silver Note, een jazzclub met een shared-dining concept, met live muziek, klein, tien tafeltjes.

Arts Cafe, waar je de hele dag kunt eten, in een lounge-setting met fijne kunst aan de muur en heerlijke boeken.

Spaccanapoli, met echte Napoli pizza, flinterdun, kort in de oven en kersvers.

Verder is er de Panorama Lounge, waar je een drankje kan doen en de Observation Lounge, bovenop het schip waar je je in de stuurhut waant, je zit daar met het giga-uitzicht en er is altijd een ober die iets heerlijks komt brengen.

Panoramalounge deck

Passagiers kunnen zo vaak als ze maar willen in elk restaurant eten, hoewel reserveringen worden aangemoedigd op alle locaties,omdat een aantal van de restaurants vrij klein zijn.

Behalve Atlantide en Indochine, daar kan je zonder reservering heen.

Executive Chef Edgar van der Aar is een Nederlandse chef-kok met giga-ervaring;  hij leidt het team van de Muse met vooral focus op vers en kwaliteit, wat een mooie uitdaging met 596 passagiers en meer dan 400 crew.

Silver Sea, mijn favoriete cruiseline, naast Seabourne, ik zei de hele reis: “Beter  wordt het niet”.

Meer informatie over deze supercruiselijn: via Sylvia Hendriks van Insider Travel